Fokusfødevarer.dk’s høringsportal er etableret for sikre alle lige adgang og mulighed for at give input i forbindelse med udarbejdelse af nye kravsspecifikationer eller i forbindelse med ændringer af eksisterende. Du kan frit uden login se alt hvad der er i høring og også kommentere på kravsspecifikationer, som er i høring samt foreslå en ny kravsspecifikation. Det kræver dog login at komme med forslag til ændringer af en eksisterende kravsskravsspecifikation. Det er 100% gratis at være bruger – du skal blot bede om at blive oprettet.
Der er dog en bagatelgrænse for hvilke ændringer der vil blive sat i høring – for mere om bagatelgrænsen klik her.
Ved indsendelse af forslag til en ny kravsspecifikation, vil dette blive behandlet på førstkommende faggruppemøde – disse møder afholdes 2 gange årligt – forår og efterår. Har du forslag til ændringer af et produkt som er i høring, vil man senest 14 dage efter endt høringsperiode modtage svar herpå.
Du kan nedenfor se en oversigt over de specifikationer der er indsendt forslag til. På listen kan du både se forslag til nye specifikationer samt ændringer til eksisterende specifikationer. Såfremt der ikke fremgår nogle kravsspecifikationer af nedenstående liste, er der ingen kravsspecifikationer i høring netop nu. Såfremt du ønsker at få besked om nye høringsforslag, skal du blot tilmelde dig vort nyhedsbrev via denne formular.
Bagatelgrænsen er for ubetydelige mindre ændringer af eksisterende specifikationer, der ikke vil have nogen betydning for allerede indgåede aftaler. Det kunne være præciseringer eller lignende. Eksempler på dette kunne være:
Fokus GrøntGKF 1.4 Kartofler, skiver, kogte, tilsat saltUnder ”Mål og vægt” ændres tolerancen fra max. 15 % til max. 20 % afvigelse, idet der henvises til, at 15 % til endeskiver er i underkanten til at kunne overholde mål. |
Fokus FjerkræP 9.3. Kyllingebryst, grilletSom bruger kan man misforstå P 9.3. Kyllingebryst, grillet, idet man af titlen kan forvente et helt stykke kyllingebryst. Man vil dog ikke være i tvivl om produktets sammensætning, såfremt man ser enten billede eller produktbeskrivelse. For at sikre at vi undgår misforståelser blev det blev derfor besluttet at ændre titlen til ’Kyllingebryst, sammensat, grillet’, samt under Produktspecifikation at tilføje ’Fremstillet af kyllingebrystkød’. |
Fokus PålægUnder sensoriske krav i specifikationerneOrdet aroma ændres til lugt og ’Sort’ peber slettes. Begrundelse er at lugt er et mere neutralt og ikke værdiladet ord og at smag af peber er fuldt ud dækkende. |
Kode | Titel | Type | Høringsperiode | Se mere |
---|
BEMÆRK at det ikke er tilladt at anvende fokuskoderne sammen med egne tilføjelser, da fokuskoderne hører til de specifikke kravspecifikationer.
Eksempler på hvordan man ikke må gøre:
Oplever man, at der mangler kravspecifikationer, er man altid velkommen til at sende en forespørgsel på info@fokusfødevarer.dk
Luk besked